NIEUWS   

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van Fanfare KNA Ulft

Kerstconcert i.s.m. Advendo Lintelo

04-12-2022
Op vrijdag 23 december 2022 geeft Advendo Lintelo i.s.m. KNA Ulft een kerstconcert in de Petrus en Paulus kerk in Ulft. Parkeren kan op het Kennedyplein direct voor de kerk. om 19.30u is de kerk open en om 20.00u zal de muziek gaan klinken. Toegangskaarten zijn te verkrijgen via onderstaande knop.

Kermis 2022

08-07-2022
Kermis 2022 belooft weer een groot feest te worden. Op het Zwarte Plein in Oer heeft Schutterij 'de Eendracht' de feesttent alweer staan en het lunapark begint vorm te krijgen.
Op 09 juni is de opening door de Schutterijen en Schuttersgilden van Ulft. Van 10 t/m 12 juni zal Fanfare Kunst Na Arbeid samen met Schutterij 'de Eendracht' het Koningspaar dagelijks ophalen bij hun woning en en muzikaal begeleiden naar de feesttent op het Zwarte Plein.

Donateursactie

03-10-2021
De afgelopen week hebben de leden van onze fanfare door heel Oer weer flyers rondgebracht voor de jaarlijkse donateursactie. Op deze flyers staan QR codes waarmee u een bedrag kunt overmaken naar onze vereniging. Tevens is er de mogelijkheid een machtiging te geven aan de fanfare voor jaarlijkse afschrijving. Mocht u de flyer niet hebben ontvangen of hem niet meer kunnen vinden? Via de knop onder dit bericht kunt u hem alsnog downloaden.

Zwerfafval

Zwerfvuilactie

08 mei 2021
Ook vandaag hebben wij weer zwerfafval opgeruimd in Oer. Met zes leden zijn we een dagdeel op pad geweest om zwerfafval te rapen en onze gemeente weer een stukje schoner te krijgen. Ongeveer 10 vuilniszakken vol afval zijn uit de natuur gehaald!

Zwerfafval

KNA haalt zwerfafval op.

KNA zorgt niet alleen voor een muzikaler Ulft-Noord, ook voor een schoner Ulft-Noord! 

50 jaar lang haalden we oud papier op in ons ’Oer’. Nu deze actie is weggevallen zochten we, samen met de 21 andere verenigingen/scholen in onze gemeente, naar alternatieve werkzaamheden. 

De 21 deelnemers hebben zich verenigd in een Stichting;  SOPOIJ (SAVE OUR PLANET, Oude IJsselstreek). 

Eén van de acties is nu het opruimen van zwerfvuil. Zaterdag 6 maart ging KNA voor het eerst dit jaar op pad.  Alles werd natuurlijk geheel corona-proof uitgevoerd!
Kijk op onze facebookpagina voor meer foto's!

Kunst Na Arbeid

Wisseling bestuursleden

Zoals overal wisselt het bestuursledenbestand van onze fanfare ook wel eens. Bram heeft aangegeven zich graag in te zetten als bestuurslid voor onze vereniging. Bram, ontzettend bedankt dat je dit wilt doen.
Hans heeft besloten het bestuur te verlaten. Wij willen Hans bedanken voor zijn inzet voor de vereniging.

QR-code

Donateursactie

13 oktober 2020
U bent van ons gewend dat wij in oktober langs komen voor onze jaarlijkse donateursactie. U zag dan een van onze leden aan de deur en kreeg verschillende opties aangeboden om onze vereniging financieel te steunen. Dit jaar gaat dit anders. Mede dankzij het Corona-virus komen wij namelijk niet langs de deur, maar vindt u deze week een brief van ons in uw brievenbus. Op deze brief staan vier manieren uitgelegd waarop u ons kunt steunen:
1) U kunt een bedrag naar keuze overmaken op ons rekeningnummer: NL28RABO 0363 8126 01;
2) U kunt een eenmalige machtiging geven tot afschrijving;
3) U kunt een doorlopende machtiging geven tot afschrijving;
4) U kunt een bedrag overmaken middels een QR-code. De QR-codes staan ook op de homepage van deze website.

Mocht u de brief niet hebben ontvangen, maar wel een machtiging willen geven, dan kunt u de brief hier downloaden: Download Brief.

Alvast bedankt voor uw donatie en hopelijk kunnen wij u snel weer verwelkomen bij één van onze optredens. 

Koninklijke Erepenning

Fanfare Kunst Na Arbeid ontvangt de Koninklijke Erepenning

06 juli 2020
Als afsluiting van het 100-jarig jubileumjaar ontving Fanfare Kunst Na Arbeid uit Ulft (K.N.A.) op 6 juli uit handen van burgemeester Otwin van Dijk van Oude IJsselstreek de Koninklijke Erepenning.

Een ereteken dat werd toegekend als symbool van het respect en de waardering die de koning heeft voor bijzondere verdiensten van K.N.A. 

Gemeenschapszin

In de 100 jaar dat K.N.A. bestaat, heeft het veel bijgedragen aan de gemeenschapszin van Ulft en omgeving. Ondanks dat K.N.A. in 1919 is opgericht naar een idee van pastoor De Vries, is toen verder gekeken dan alleen het kerkelijke leven en werd K.N.A. een vereniging voor en door arbeiders, het kreeg daarom ook de naam 'Kunst Na Arbeid' mee. Vanaf het eerste uur is K.N.A. dus een vereniging die toegankelijk is voor iedereen. 

K.N.A. is regelmatig op straat te horen en er is geen feest in Ulft waar ze niet bij aanwezig is. Of het nu de rondgang met Koningsdag, Sinterklaas intocht, kermis, carnaval, avondvierdaagse is of een kerkdienst en de taptoe, K.N.A. is van de partij. 

Jeugdopleiding

Al ruim 50 jaar heeft de fanfare een eigen jeugdopleiding en opleidingsorkest (tegenwoordig B-orkest). De leerlingen kunnen in het B-orkest direct kennis maken met het samenspelen, om zo snel mogelijk door te kunnen naar het A-orkest en mee te doen aan alle optredens van de fanfare.

Nienke

B-diploma voor Nienke!

04 juli 2020
Nadat Bente vorige week haar A-diploma haalde, heeft Nienke vandaag het B-examen gehaald op haar hoorn! Gefeliciteerd!


bugel

A-diploma voor Bente!

27 juni 2020
Vandaag heeft Bente haar A-diploma gehaald op bugel. Hiermee mag zij meespelen bij het 'grote orkest'! Gefeliciteerd!


KNA

KNA geeft weer optredens

27 juni 2020

KNA heeft zaterdag 27 juni twee keer een optreden gegeven voor de oudere inwoners van Ulft. Bij verpleeghuizen de Debbeshoek en Meulenbeek vermaakte onze fanfare de bewoners van beide tehuizen met herkenbare muziek zoals 'Ode to a Joy', 'de speeltuin' en andere liederen van weleer. Er werd afgesloten met Ulft blif Ulft, welke door de aanwezige mensen luidkeels werd meegezongen.

KNA

KNA repeteert weer!

De coronacrisis heeft gevolgen voor alles en iedereen. Zo ook onze vereniging. Een tijdlang hebben wij niet kunnen repeteren en vele leden hebben het gezellige samenzijn moeten missen. Inmiddels repeteren wij weer. Onze 'buurman' Frans Kok stelt zijn terrein beschikbaar zodat wij conform de richtlijnen en de afspraken met de gemeente in de buitenlucht op 1,5m kunnen repeteren!