NIEUWS   

Op deze pagina het laatste nieuws van Fanfare KNA Ulft

Koninklijke Erepenning

Fanfare Kunst Na Arbeid ontvangt de Koninklijke Erepenning

06 juli 2020
Als afsluiting van het 100-jarig jubileumjaar ontving Fanfare Kunst Na Arbeid uit Ulft (K.N.A.) op 6 juli uit handen van burgemeester Otwin van Dijk van Oude IJsselstreek de Koninklijke Erepenning.

Een ereteken dat werd toegekend als symbool van het respect en de waardering die de koning heeft voor bijzondere verdiensten van K.N.A. 

Gemeenschapszin

In de 100 jaar dat K.N.A. bestaat, heeft het veel bijgedragen aan de gemeenschapszin van Ulft en omgeving. Ondanks dat K.N.A. in 1919 is opgericht naar een idee van pastoor De Vries, is toen verder gekeken dan alleen het kerkelijke leven en werd K.N.A. een vereniging voor en door arbeiders, het kreeg daarom ook de naam 'Kunst Na Arbeid' mee. Vanaf het eerste uur is K.N.A. dus een vereniging die toegankelijk is voor iedereen. 

K.N.A. is regelmatig op straat te horen en er is geen feest in Ulft waar ze niet bij aanwezig is. Of het nu de rondgang met Koningsdag, Sinterklaas intocht, kermis, carnaval, avondvierdaagse is of een kerkdienst en de taptoe, K.N.A. is van de partij. 

Jeugdopleiding

Al ruim 50 jaar heeft de fanfare een eigen jeugdopleiding en opleidingsorkest (tegenwoordig B-orkest). De leerlingen kunnen in het B-orkest direct kennis maken met het samenspelen, om zo snel mogelijk door te kunnen naar het A-orkest en mee te doen aan alle optredens van de fanfare.

Nienke

B-diploma voor Nienke!

04 juli 2020
Nadat Bente vorige week haar A-diploma haalde, heeft Nienke vandaag het B-examen gehaald op haar hoorn! Gefeliciteerd!


bugel

A-diploma voor Bente!

27 juni 2020
Vandaag heeft Bente haar A-diploma gehaald op bugel. Hiermee mag zij meespelen bij het 'grote orkest'! Gefeliciteerd!


KNA

KNA geeft weer optredens

27 juni 2020

KNA heeft zaterdag 27 juni twee keer een optreden gegeven voor de oudere inwoners van Ulft. Bij verpleeghuizen de Debbeshoek en Meulenbeek vermaakte onze fanfare de bewoners van beide tehuizen met herkenbare muziek zoals 'Ode to a Joy', 'de speeltuin' en andere liederen van weleer. Er werd afgesloten met Ulft blif Ulft, welke door de aanwezige mensen luidkeels werd meegezongen.

KNA

KNA repeteert weer!

De coronacrisis heeft gevolgen voor alles en iedereen. Zo ook onze vereniging. Een tijdlang hebben wij niet kunnen repeteren en vele leden hebben het gezellige samenzijn moeten missen. Inmiddels repeteren wij weer. Onze 'buurman' Frans Kok stelt zijn terrein beschikbaar zodat wij conform de richtlijnen en de afspraken met de gemeente in de buitenlucht op 1,5m kunnen repeteren!